Direct en indirect gestookte luchtverwarming

Directgestookt
De Allure van Brink is een directgestookte HR luchtverwarmer. Direct gestookt houdt in dat de luchtverwarmer is voorzien van een gasbrander die via een tweetal wisselaars de lucht verwarmd. Door middel van een energiezuinige ventilator wordt de warme lucht toegevoerd naar de woning of het kantoor. Hier wordt een kanalensysteem voor gebruikt met toevoer- en retourroosters. Voor de temperatuurregeling in de woning/het kantoor wordt een klokthermostaat geplaatst die specifiek bij dit type luchtverwarmer hoort.

Een directgestookte luchtverwarmer heeft een gesloten verbranding en dient te worden aangesloten op een rookgasafvoer en een beluchting. De Allure luchtverwarmers zijn hoogrendement toestellen waardoor er condenswater vrijkomt bij de verbanding van het aardgas. Daarom wordt er op deze toestellen ook een condensafvoer aangesloten.

Indirectgestookt
De Elan van Brink is een indirectgestookte luchtverwarmer Het grote verschil is dat deze luchtverwarmer zelf geen warmte opwekt maar deze aangeleverd krijgt van een gaswandketel of warmtepomp. Van deze gaswandketel of warmtepomp dient er een aanvoer- en retour cv-leiding op de luchtverwarmer te worden aangesloten. Deze luchtverwarmers hebben een warm-waterwisselaar die het warme water omzet naar warme lucht.

Ten opzichte van gasgestookte toestellen zijn indirectgestookte toestellen compacter en omdat er geen rookgasafvoer nodig is zijn deze toestellen veelal makkelijker te plaatsen in bijvoorbeeld een kastruimte.

De temperatuurregeling vindt plaats door middel van een ruimtethermostaat die de gaswandketel aanstuurt. Hierbij kan elke thermostaat die geschikt is voor het type gaswandketel worden geplaatst. Op de Elan is het mogelijk de hoeveelheid toe te voeren lucht naar de woning/het kantoor aan te passen aan de aanvoertemperatuur van het water. Dit zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte wanneer er warmte gevraagd wordt en minimale luchthoeveelheid wanneer er niet verwarmd wordt waarbij de circulatie en ventilatie gewaarborgd blijft.   

Voor beide types geldt dat deze zowel zijn te leveren in een Upflow (bovenuit blazend) en een Downflow (onderuit blazend) uitvoering. Tevens is het bij beide types mogelijk om naast verwarmen ook te koelen. Hier is een koelblok in combinatie met een buitenunit voor nodig.

Leef gezond en kies voor een beter binnenklimaat

  • Optimale garantievoorwaarden
  • Snelle installatie en nazorg
  • Energiebesparende oplossingen
  • Subsidiemogelijkheden
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam