Luchtverwarming

Hoe moet ik mijn luchtverwarming onderhouden?

Een hete luchtverwarming vergt niet veel onderhoud. Als dit onderhoud regelmatig wordt gedaan, beschikt u voor een lange tijd over een optimaal verwarmingssysteem in uw huis. Het is belangrijk om de stoffilters minimaal 1 keer per jaar te vervangen. Verder is het wenselijk de filters maandelijks te verschonen of schoon te zuigen. Dit kunt u gewoon zelf doen. Als u regelmatig vervangt en schoonmaakt werken de filters en daarmee uw systeem optimaal. Bij installatie kunnen onze installateurs u tips geven over onderhoud van uw systeem

Wat is het verschil tussen een direct en indirect gestookte luchtverwarmer?

Wanneer u voor de comfort kiest van een luchtverwarmingssysteem kunt u kiezen voor een systeem met directe of indirecte lucht verwarming. Beiden bieden dezelfde voordelen alleen de verwarmingsmethoden verschillen. Bij indirecte luchtverwarming is de warmtebron warm water. Bij directe lucht verwarming wordt het systeem aangedreven door een door thermostaat aangestuurde branderautomaat welke een gasbrander aanstuurt.

Welke tapwatervoorzieningen zijn er?

Gesloten gasgestookte geisers Gesloten gasgestookte boilers Gaswandketels Hybride gaswandketel Zonneboilers Warmtepompboilers Elektrische boilers Elektrische doorstroomtoestellen

Is een tapwatervoorziening te combineren met luchtverwarming?

Ja, men kan opteren voor een indirect gestookte luchtverwarmer welke gevoed wordt door een tapwatervoorziening welke ook c-v-water kan verzorgen.

Kan vloerverwarming gecombineerd worden met luchtverwarming?

Luchtverwarming en vloerverwarming is te combineren. Aangezien de luchtverwarmingsinstallatie een snel reagerend systeem en de vloerverwarming een traag systeem is adviseren we om de vloerverwarming aks bijverwarming aan te leggen en deze de basisverwarming te laten verzorgen door deze op 18 graden te zetten. De laatste 2 á 3 graden worden dan door de luchtverwarmingsinstallatie verzorgt. Hiermee is het systeem in staat om snel te reageren op veranderende invloeden van buitenaf (zoninstraling) en van binnenuit (bezetting, open haarden).

Warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht of bodem en zet dit middels een op elektra werkende compressor om in hoger temperaturen welke voor je verwarmingssysteem kunnen worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt stroom, waardoor uw woning geen gas meer nodig heeft voor de verwarming.

Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

De kosten zijn afhankelijk van de toepassing en het benodigde vermogen. Neem contact met ons op voor informatie over uw specifieke situatie.

Ventilatie

Wat is het belang van een goede ventilatie?

Slechte ventilatie leidt tot vervuilde lucht en vocht in huis. Dit kan uw huis of uw gezondheid aantasten.

Hoe snel verdient een ventilatiesysteem zichzelf terug?

Een warmteterugwinsysteem scheelt ongeveer 200 euro op jaarbasis, afhankelijk van het gebruik en de bezetting in de woning.

Kan een ventilatie-unit in combinatie met een warmtepomp worden geplaatst?

Ja, een ventilatie-unit kan in combinatie met een warmtepomp worden geplaatst.

Leef gezond en kies voor een beter binnenklimaat

  • Optimale garantievoorwaarden
  • Snelle installatie en nazorg
  • Energiebesparende oplossingen
  • Subsidiemogelijkheden
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam